Voorlopig Programma Bird Symposium 20 Mei 2012

Ochtendprogamma: Zaal Caféterras Vogelbuiten N.O.P

08.30 – 09.00 uur        Inschrijving

08.45 – 09.15 uur        Ontvangst en aanmelden .

09.15 – 09.30 uur        Opening door de organisatie.

09.30 – 10.15 uur        Lezing 1: Gerry Dorrestein, PDD (Engels / Nederlands)

10.30 – 11.15 uur        Lezing 2: Eric van Kooten, Afrikaanse vogels (Nederlands)

10.30 – 12.00 uur        Workshop Gerry Dorrestein *

11.30 – 12.00 uur        Pauze  koffie & thee

12.00 – 12.30 uur        Lezing 3: dierenarts Peter Bastiaansen, rondleiding door de kliniek/vogelziektes deel 1 (Nederlands)

12.30 – 14.00 uur        Pauze **

 

De workshop van Gerry Dorrestein is voor diegenen die zich bij inschrijving voor deze dag hiervoor hebben aangemeld. Maximaal 15 personen en vol = vol. Zie beneden voor meer details.

* * In de pauze is er tijd voor uw lunch (op eigen kosten), een bezoek aan het park of een rondleiding door het park (Engels- en Nederlandstalig). Een bezoek aan het KDS-laboratorium is geheel vrijblijvend tussen 12.30 en 14.00uur.  Deze dag is er een Roofvogelshow in het  park met raakvlakken van roofvogels en Prooidieren & Papegaaien.

 

Middagprogramma:  Zaal Caféterras Vogelbuiten N.O.P.

14.00 – 14.30 uur        Lezing 4: dierenarts Peter Bastiaansen, rondleiding door de kliniek/vogelziektes deel 2

14.45 – 15.30 uur        Lezing 5: David en Aviva Vishnia, Broedmachines (Engels)

15.45 – 16.15 uur        Pauze

16.15 – 17.15 uur        Lezing 6: Jan van Arkel, Linda & Daan: Ara ‘s

17.30 – ___    uur        Afsluiting met drankje, aangeboden door BS

 

Kortom een Bird Symposium om niet te willen missen ! De entreeprijs  voor deze dag bedraagt: € 20,00. Kinderen tot 12 jaar zijn gratis bij betalende ouders (1:1). Een Bird Symposium, de gehele dag verzorgd door goede sprekers en standhouders met veel informatie over vogels. Wat is deze dag inbegrepen:

–        gehele dag vrij entree park (met stempel);
–        Koffie / thee of frisdrank;
–        Toegang tot de lezingen;
–        Standhouders op gebied van vogels;
–        Tijdens de pauze een bezoek aan het Laboratorium KDS/PDD;
–        Roofvogelshow in park op eigen tijden.

Aanmelden voor deze dag: 
Dit kan uiterlijk tot en met 1 mei 2011. Opgeven per e-mail: info@birdsymposium.nl
Bij uw aanmelding s.v.p. duidelijk vermelden: uw naam en adres, het aantal deelnemers (en evt. aantal kinderen die meekomen) en uw email adres. Het totaalbedrag dient u gelijktijdig over te maken op rekeningnummer 113757573 t.n.v. E. de Moor te Eindhoven, onder vermelding van Bird Symposium 2012.

Meer informatie op http://www.birdsymposium.nl/


Een Bird Symposium is zoveel meer dan u denkt !

Een dag met vogels, lezingen en het samen zijn met vogelvrienden is een echt dagje uit. Om dieren, in dit geval onze vogels, beter te kunnen begrijpen, moet je voorbij grenzen kunnen en willen kijken. Aanwezig zijn bij dagen als deze is onderdeel van het houden, kweken en genieten van vogels. Een hobby is zoveel meer dan een vogeltje in een kooi of in de volière. Het samen praten, overleggen, ervaring delen en open staan voor elkaar, maakt de hobby weer levend voor jong en oud. Er niet bij zijn, is niet leren en niet ontwikkelen en niet bij blijven in de tijd. Er niet bij zijn is een stapje terug doen en dat willen we toch niet !

Wij, Team Bird Symposium, zullen steeds meer aandacht geven aan ontwikkeling en vorderingen omtrent vogels in het algemeen. Daar bij zal de kromsnavel wel altijd centraal blijven staan, maar wel willen we een breder beeld van kennis en ervaring en ontwikkeling met u blijven delen.

Je eigen kennis vergroten, zorgt voor een betere kweek en voor een betere manier van opvoeden van uw (huiskamer)vogels. Deze “vogeldagen” met veel variatie in onderwerpen zijn dus voor iedereen van groot belang. Onderwerpen als medicatie, het ei, de kweek, ziektes, gedrag en natuur worden op het Bird Symposium besproken. Daarnaast krijgt u de kans om het KDS laboratorium te bezoeken.

Ook hebben we deze dag een fantastische roofvogelshow. Deze show zal ook aandacht besteden aan de problematiek van prooivogels versus roofvogels (stootvogels). Dit is niet de standaard presentatie. Deze presentatie wordt speciaal voor deze dag gebracht.

Elkaar zien, ontmoeten en met elkaar van gedachten wisselen, kortom een dagje N.O.P is al bijzonder op zich. Heerlijk wandelen door het park. Fantastische foto’s maken en genieten van elkaar .Vader , moeder, opa en oma, vrienden en vriendinnen, groot of klein, onze dag is voor iedereen. Vertel dit aan uw vrienden, want, niet komen is een héle leuke dag missen.

Het Bird Symposium is een begrip geworden. Daar wilt u toch ook deel van uit maken?

Waar: In het N.O.P (=Nederlands Opvangcentrum voor Papegaaien)

Waar beter dan omringd door vogels is het N.O.P. een fantastische locatie om dit Bird Symposium te organiseren. Het zal een hele leuke dag worden voor mensen die van vogels en dieren houden. Het NOP heeft veel meer dan vogels alleen. Voor meer informatie: www.papegaaienpark.nl

We beginnen deze dag met een lekker kopje koffie of thee. Daarna kunt u op uw gemak het park bezoeken en/of in de zaal blijven om de lezingen bij te wonen en/of u kunt er een gezellige combinatiedag van maken. U dient zich dus vooraf  in te inschrijven. Brengt u een bezoek aan het KDS-laboratorium, houdt u dan rekening met de openingstijd van : 12.00-13.00 uur.

Er zal een (overdekte ) markt zijn naast de lezing zaal. De standhouders zijn o.a.:

Birdfood (www.birdfood.nl) – Birdfood kan u van alles vertellen over voeding van de meeste vogelsoorten.

PDD Research Fonds (www.pddfonds.com) – zij brengen u op de hoogte over de ontwikkelingen van de ziekte PDD/KDS

David & Aviva Vishnia (www.incaincubators.com) – voor informatie over de Inca-broedmachines kunt u bij David & Aviva terecht. Zij kunnen u alles over deze broedmachine vertellen aangezien zij de machine zelf hebben ontwikkeld.