Eduatie is één van de pijlers van de avicultuur. In de afgelopen dertig jaar hebben wij veel ervaring opgedaan met het kweken en houden van ara’s. Wij voelen het als een morele verplichting om deze ervaring te delen met anderen, die op een soortgelijke wijze met de hobby willen omgaan. Dit is natuurlijk één van de redenen waarom wij deze website hebben opgezet en daar nog steeds veel tijd in steken. Ook hebben wij actief meegewerkt aan het vertalen van enkele papegaaien boeken in het Nederlands, zodat de taalbarrière geen belemmering meer vormt (zie ook Papegaaienhandboek en het boek Opvoeden van papegaaien).

janhyacint

Lezingen en workshops

Op regelmatige basis verzorgen wij lezingen bij vogelverenigingen in het binnen- en buitenland. Het programma voor de komende maanden is opgenomen in de kalender. Het huidige lezingenprogramma bestaat uit de volgende lezingen: ‘kweken op techniek’, ‘handopfok’ en ‘Hyacint 101’. In principe zijn dit avondvullende lezingen en zijn ze bestemd voor bij de vogelbonden aangesloten vereningen. Op verzoek passen we de lezingen aan voor bijvoorbeeld een symposium waar de lezing moet passen in het dag programma. De lezingen bevatten veel foto’s en video’s en hebben een behoorlijke diepgang. Voor meer informatie over deze lezingen of voor boekingen verzoeken wij u contact op te nemen via het contactformulier. Aan lezingen zijn kosten verbonden. Workshops zijn maatwerk en worden in overling overleg besproken.

Scholen en kinderdagverblijven

werkstukvera

Jong geleerd is vaak oud gedaan! Hoe jonger mensen op een positieve manier ‘besmet raken met het vogelvirus, hoe groter de kans dat ze op (iets) latere leeftijd ook actief een vogelhobby beginnen. In deze tijd van Internet en ‘alles alleen maar virtueel beleven’, zien we de lidmaatschappen van vogelverenigingen hard terug lopen. Meestal zijn het vooral ‘oude knarren’ die deelnemen en blijft de aanwas van nieuwe jonge leden sterk achter. Daarom zijn we er sterk voorstander van dat we vanuit onze ‘educatie doelstelling’ scholen en kinderdagverblijven bezoeken om te laten zien hoe mooi een vogel hobby kan zijn! Het is vaak heel dankbaar werk en de kinderen vinden het machtig interessant. Wij werken samen met meerdere enthousiaste vogel bezitters verdeeld over Nederland. Voor vragen zijn wij bereikbaar via ons contactformulier.

Werkstukken en spreekbeurten

Ara soorten

Werkstuk Biologie

Regelmatig krijgen wij vragen van studenten die voor school een werkstuk over ara’s willen maken of bijvoorbeeld een spreekbeurt over ara’s willen houden. Onze site biedt voldoende materiaal (teksten, foto’s en video’s) om daar een bovengemiddeld werkstuk van te maken. Voor vragen zijn wij zonodig bereikbaar via ons contactformulier. Als tegenprestatie vragen wij of wij een kopie van het werkstuk of spreekbeurt op deze pagina mogen plaatsen, zodat anderen daar ook weer van kunnen profiteren. Het werkstuk over de Groenvleugel ara is bijvoorbeeld gemaakt door Bart voor het AOC Terra in Eelde.

Als ondersteuning voor bijvoorbeeld spreekbeurten hebben wij een poster beschikbaar met daarop alle ara soorten (van klein tot groot). Deze poster is via de shop te bestellen. Een A4 variant van de poster is gratis te downloaden door op het bijgaande plaatje te klikken en het daarna t