Een gravatar aanmaken

&

Een gravatar in 10 stappen! Een wat zult u zeggen? Een gravatar. Deze vraag komt regelmatig bij ons binnen, maar dan in de volgende vorm: hoe krijg je een plaatje of een foto naast je commentaar? Het antwoord is relatief simpel. Je hebt een gravatar nodig… Een beetje uitleg is op z’n plaats. Een avatar is een soort profielfoto. Veel sites kunnen zo’n profielfoto plaatsen. Punt is dat je dat één profielfoto per site nodig hebt, en dat is een hoop gedoe. Daarom is er een dienst beschikbaar op het Internet die aan je emailadres één avatar koppelt die vrijwel overal bruikbaar is. Zonder extra moeite. Zo’n globaal beschikbare avatar heet een gravatar. En in deze handleiding leert u hoe u dat moet instellen.

&

Hoe maak je een avatar – stap 1, 2 en 3

&

&

Een gravatar aanmaken gaat —hoe kan het ook anders— via de site van Gravatar.com. Klik daar op de ‘ Log in / Sign up’ link in de blauwe balk bovenin. Vervolgens opent zich een scherm waar u uw email adres kunt ingeven. Een gravatar hecht zich dus altijd aan uw email adres. Als u meerdere email adressen gebruikt, heeft u ook meerdere gravatars nodig. Nadat u uw email adres heeft ingevuld, klikt u op de knop ‘Signup’. Vervolgens ontvangt u op uw opgegeven email adres een email met een activatielink. Klik hierop zodat ze bij Gravatar ook weten dat u inderdaad over dat email adres beschikt. Door te klikken op de activatielink komt u opnieuw uit op de site van Gravatar. Nu kunt u daar het registratieproces afronden. Kies een gebruikersnaam en wachtwoord (let op twee keer exact hetzelfde invullen).

&

&

Hoe maak je een avatar – stap 4 t/m 8

&

De volgende stap bestaat uit het toevoegen van een plaatje aan uw email adres. In het scherm Manage Gravatars moet u daarvoor op ‘Add one by clicking here!’ klikken. Vervolgens kunt u aangeven waar uw plaatje staat. Wellicht lokaal op uw computer of misschien al ergens op uw Internet site. Ook kunt u ter plekke een plaatje maken via de webcam. Leef u lekker uiten maak er iets moois van! Het plaatje zult u van te voren bijvoorbeeld met Photoshop of een ander pakket al wat moeten voorbewerken. Het op maat snijden lukt wel op de site van Gravatar. Vervolgens nog even een ‘rating’ aangeven;  G is wat dat betreft de meest praktische rating. Eventueel kunt u in het laatste Gravatar scherm nog andere email adressen opnemen, waarna u de procedure per email adres moet herhalen. Hierna kunt u de Gravatar site verlaten door het scherm dicht te klikken.

&&

&

Hoe maak je een avatar – stap 9 en 10

&

Voor de laaste twee stappen gaat u weer terug naar ons Blogboek. Als u automatisch ingelogd bent, of dat handmatig alsnog doet, dan ziet u links boven al dat het blanco icoon vervangen is door het plaatje wat u op de Gravatar site gekoppeld hebt aan uw email adres. Ook als u nu commentaar toevoegt aan een artikel, dan zal uw plaatje netjes verschijnen. Ook op andere sites op Internet zal uw email adres automatisch gekoppeld zijn aan uw gekozen plaatje.Dat maakt alles een stuk leuker en persoonlijker!

&

&