Voor het geval u het gemist heeft: de winnares van Holland’s Got Talent 2011 is de elfjarige Aliyah. De jury was wildenthousiast over het jonge zangtalent en ze heeft volkomen terecht gewonnen. Aliyah, van harte gefeliciteerd!

De grote finale van Holland’s Got Talent 2011 heeft vrijdagavond net geen record gevestigd. De liveshow trok 2.532.000 kijkersen daarmee is het de op een na best bekeken aflevering van de talentenshow ooit. Slechts één keer eerder wist Holland’s Got Talent meer kijkers te boeien en dat was met de finale van de 2010-editie.

Internationaal is deze serie al net zo’n succes als in Nederland. Het is een ideale plek om met een ‘niet zang gerichte show’ op te vallen, iets wat in een ‘gewone’ talentenshows voor zangers, zangeressen of groepen natuurlijk niet kan. In de UK is er even een poging geweest om een show met een ara van de grond te krijgen. Het heeft de nodige ophef veroorzaakt, vooral omdat één van de presentatoren een fobie van vogels heeft en bang was om gebeten te worden. Dit jaar proberen de organisatoren het opnieuw en hebben ze de volgende oproep geplaatst:

Want to be a TV star? Talking or performing parrot for ITV’s Britain’s Got Talent programme. Auditions start in October.
If you have a talented bird call Jessica Reid on: 0207 6916835 or email jessica.reid@talkbackthames.tv

Vanuit de USA kregen wij vorig jaar jaar een oproep onder ogen die we uiteindelijk naar Chris Biro hebben doorgespeeld. Er is contact geweest en de presentator van de USA Got Talent show is met Chris gaan vliegen. Maar uiteindelijk is het niet tot een show gekomen. Alhoewel het prijzengeld van 1 miljoen dollar wel erg aantrekkelijk was…

In Nederland moet zoiets natuurlijk ook kunnen. We roepen iedereen op om een ara show te bedenken en in te schrijven! Het lijkt me geweldig als één van de ara’s eens even op het hoofd van Patricia gaat zitten…

[whitespace height=”30″]