Karakter van ara’s

SoortFotoKarakter
Blauwgele araDe blauwgele ara is de ideale ara voor in de huiskamer, niet op de laatste plaats omdat iedereen 'm ook als een ara zal herkennen. Vraag een willekeurig persoon een ara te beschrijven en dat wordt een blauwgele ara! Het karakter van een blauwgele ara is gelijkmatig en hij onderhoudt banden met alle gezinsleden. Uiteindelijk ontstaat een duidelijke voorkeur, maar een blauwgele ara hoeft voor niemand afstandelijk te worden. In het algemeen gemakkelijk te trainen en ook bereidwillig om te werken. Een gezinsuitbreiding met kinderen is niet zo'n probleem.
Groenvleugel ara
Gemiddeld genomen een flink stuk forser en een wel heel indrukwekkend grote snavel. Mede om de forsheid favoriet bij liefhebbers. Net als in de natuur hecht een groenvleugel ara zich sterk aan één persoon. Als andere gezinsleden te dicht in de buurt komen wil een groenvleugel ara nogal eens jaloers gedrag vertonen, zowel naar het baasje als naar de andere gezinsleden. Kan bij gezinsuitbreiding verongelijkt worden.
Geelvleugel araVaak een mooi tussenmaatje, alhoewel er kleinere en grotere ondersoorten bestaan. De kleuren spreken veel liefhebbers aan. Ook wel de 'pitbull' onder de ara's genoemd, omdat zelfs een hele tamme geelvleugel ara onverwachts blijft bijten. Een echte uitdaging voor een trainer om in het gareel te houden! Goed trainen om te voorkomen dat het een 'schouder ara' wordt, met alle gevolgen van dien. Hecht zich vooral aan één persoon en is echt jaloers.
Kleine soldaten araEen wat kleinere ara soort, alhoewel dit wel verschilt per ondersoort. Deze soldaten ara is heel actief, vliegt veel en haalt de gekste capriolen uit. Dat heeft 'm de bijnaam 'clown onder de ara's' bezorgd. Kan in z'n spel behoorlijk wat geluid veroorzaken. Het is zeker geen 'groene vogel', van dichtbij zie je allerlei kleuren en schakeringen. Een hanteerbare vogel voor in de huiskamer, die voor veel kattekwaad zal zorgen.
Buffon ara