Kweekseizoen 2013 al vroeg van start – volg de ontwikkeling op Facebook!

Ondanks het wisselende weer van januari 2013 zijn er toch al een paar kweekkoppels actief. Sterker nog, het eerste ara kuiken is al uit het ei gekropen! Op het eerste gezicht een vreemde tijd om eieren te leggen, maar als je het vergelijkt met de broedtijden in het wild lijkt het niet helemaal onlogisch. Wat voor soort ara het is, houden we nog even voor ons. Daar ligt voor jullie een uitdaging. We posten iedere dag op Facebook een foto of video van de ontwikkeling van het kuiken. We nodigen je uit om daar commentaar op te geven, en ook jouw voorspelling voor het soort ara horen we graag. Na een aantal weken moet dat zelfs de grootste leek wel duidelijk gaan worden echter: wie ziet het nu het eerste… (zonder te gokken). Het is leuk om te volgen en om te zien hoe zo’n halve dino uitgroeit tot een mooie ara!

Dus doe mee en laat het volgende op Facebook weten:

 1. voorzie de foto’s commentaar en vragen
 2. laat weten welke ara soort het volgens jou is
 3. verzin een mooie roepnaam

De pagina op Facebook heet ‘DiscoverMyMacaw’ en is hier te vinden. Je mag ‘m natuurlijk  ook zelf intypen: http://www.facebook.com/DiscoverMyMacaw

LET OP: OM DEZE PAGINA TE BEKIJKEN HEB JE GEEN FACEBOOK ACCOUNT NODIG (wel om reacties te geven). Vrijheid blijheid dus.

 

Dag 1s

omslag

logo

By |2013-07-15T16:40:33+00:00februari 1st, 2013|kuikens|3 Comments

About the Author:

Jan van Arkel is aviculturist op het gebied van de grotere ara soorten. Naast het kweken besteedt Jan veel tijd aan de educatie en training, onder andere via de website van Eén-01.nl en lezingen.

3 Comments

 1. Kim 05/09/2013 at 16:23

  Heb je deze verwijderd? Ik krijg namelijk een foutmelding als ik er een kijkje wil nemen.

  Groetjes Kim

 2. Jan van Arkel 05/14/2013 at 10:47

  Hi Kim,
  Dank je… ja de titel van de facebookpagina is aangepast. Heb nu de link ook aangepast. Bij mij werkt het inmiddels weer.
  Groet,
  Jan

 3. Kim 05/15/2013 at 20:12

  Hij doet het weer!
  Wat een prachtige ara zeg!

Leave A Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: