NOP – papegaaienpark Veldhoven failliet

OERLE – Het papegaaienpark Veldhoven (Stichting Nederlands Opvangcentrum voor Papegaaien afgekort tot N.O.P.) is dinsdag failliet verklaard. De rechtbank in Den Bosch heeft dat dinsdag bekendgemaakt. Er is inmiddels een curator benoemd.

Het park in Oerle was al een paar dagen dagen dicht vanwege de problemen. In het park leven duizenden papegaaien en andere (exotische) vogels en zoogdieren. Het park was een opvang voor papegaaien die ziek zijn of bij de eigenaar niet meer te handhaven zijn. Ook was het een officiële opvang voor dieren die door instanties in beslag worden genomen.

Het park is de laatste jaren diverse keren in opspraak geraakt. Vier jaar geleden ontstond commotie over de hoge sterfte van papegaaien. Destijds werd al geconstateerd dat de administratie beter moest. Medewerkers beschuldigden de overleden oprichter en directeur Tonnie van Meegen er vorig jaar nog van dat hij inkomsten in eigen zak heeft gestoken.

By | 2014-01-04T18:06:10+00:00 januari 29th, 2013|nieuws|0 Comments

About the Author:

Jan van Arkel
Jan van Arkel is aviculturist op het gebied van de grotere ara soorten. Naast het kweken besteedt Jan veel tijd aan de educatie en training, onder andere via de website van Eén-01.nl en lezingen.

Leave A Comment

Nieuwsbrief Eén-01.nl

Als liefhebber of kweker van ara’s houden wij u graag op de hoogte via onze nieuwsbrief. Wij versturen maximaal twee emails per maand.
[mc4wp_form id=”9009″]

error: