Het is natuurlijk helemaal van deze tijd, ook Marx Rutte van de Nederlandse Roverheid heeft gisteren met zijn plannen voor de Zorgpremie een fraai staaltje oplichterij getoond… Dus wie zijn wij om te denken dat we met onze ara’s van oplichterij gevrijwaard blijven. Sterker nog: wij willen u waarschuwen voor de oplichterspraktijken rondom het verkopen van ara’s! Wij begrijpen dat iedereen graag een Hyacint of Buffon ara wil kopen, maar het is wel erg naïef om te denken dat dat voor €300 of €400 kan. Duik met ons eens mee in deze moderne vorm van oplichterij…

Zeg nou zelf… de onderstaande advertentie is toch volstrekt ongeloofwaardig? Als het al zou kunnen voor €400 dan kun je toch wel bedenken dat op z’n minst heling moet zijn? Welke kweker zal voor €400 afscheid nemen van een dergelijke vogel?

Ook deze advertentie voor een Hyacint is klinkklare onzin. Maar toch wordt er door mensen op in gegaan. Lees het onderstaande relaas van een ‘serieuze kandidaat’ maar eens… Stel je eens voor dat iemand je een splinter nieuwe Mercedez van een ton wil verkopen voor €10.000; daar trap je toch ook niet in? Dan ga je toch ook die tien ruggen niet overmaken naar een bank in Kameroen? Ik snap werkelijk niet dat mensen hier serieus op in gaan…

En denk nou niet dat dit een incident is, want ik krijg op regelmatige basis dergelijke emails onder ogen. Of geïnteresseerden die even komen navragen waarom ik ‘zo duur ben met mijn vogels’. Klaarblijkelijk verliest men ineens z’n verstand als het om aantrekkelijke ara’s gaat (en dat is dan nog het enig positieve aan deze oplichterij).

Dus vanaf deze plek nog maar eens… trap er niet in! Als iets te mooi is om waar te zijn, dan is het bijna altijd ook zo!