Vogelpaspoort beschikbaar!

 

Het “project vogelpaspoort” is vooral begonnen vanuit mijn eigen kwekersbelangen. Bij iedere vogel verkoop komt immers aardig wat papierwerk kijken. Wat is er dan handiger als alles in één dossier bij elkaar brengen… inclusief overdrachtsformulier en verkoopcontract met voorwaarden. Ja dus. Een paspoort met als doelstelling identificatie maar zeker ook voor het vormen van het medisch dossier. Een plek om de aankoopcontrole en jaarlijkse controles bij te houden, de gewichtsontwikkeling van de vogel en voor losse notities. Al snel kreeg ik bijval van andere kwekers en dierenartsen, zo’n document is er niet echt. Paspoort ja, maar zo uitgebreid niet. Het paspoort is inmiddels af en ligt bij de drukker; komende week start het uitleveren! Voor ieder verkocht vogelpaspoort zal bovendien een euro bijgedragen worden aan het PDD Research Fonds.

Alle informatie over het Vogelpaspoort staat op de site Vogelpaspoort.info. Het paspoort is verkrijgbaar via dierenartsen en andere verkooppunten, waaronder Lorre & Co. Het is de bedoeling dat het aantal verkooppunten in de komende maanden verder uitgebreid gaat worden. Natuurlijk is het paspoort ook verkrijgbaar in onze webshop.

 

By | 2013-07-15T16:39:03+00:00 juli 22nd, 2011|gezondheid|0 Comments

About the Author:

Jan van Arkel
Jan van Arkel is aviculturist op het gebied van de grotere ara soorten. Naast het kweken besteedt Jan veel tijd aan de educatie en training, onder andere via de website van Eén-01.nl en lezingen.

Leave A Comment

Nieuwsbrief Eén-01.nl

Als liefhebber of kweker van ara’s houden wij u graag op de hoogte via onze nieuwsbrief. Wij versturen maximaal twee emails per maand.
[mc4wp_form id=”9009″]

error: