Train je ara! – tip #1

helpfultipsDe eerste tip waarmee we de spits willen afbijten hebben wij in de praktijk al meerdere malen meegemaakt… maar dan nog sta je daar niet bewust bij stil. Het klint zo logisch…

Een huiskamer ara heeft altijd een favoriete band met één familielid. Iemand die echt alles met de ara kan, zonder dat er probleemgedrag ontstaat.

Meestal is dat niet wat een familie wil, iedereen wil zo’n band hebben!  Bovendien wil je ook dat de ara ‘normaal’ doet naar niet-familieleden. Om daarvoor te zorgen is juist de band tussen de ara en de ‘op één na favoriete persoon‘ belangrijk. Hoe beter die band, hoe groter de kans dat de ara ook de andere (niet) familieleden zal accepteren en respecteren.

Die band met de ‘second best‘ moet je dus stimuleren! Bijvoorbeeld door deze persoon altijd de ara uit de kooi te laten halen en dan naar de favoriete persoon te brengen. Daarmee bereik je dan dat de ara graag de kooi uit komt als daarom gevraagd wordt (hij ontvangt daarvoor immers een beloning: de aandacht van zijn favoriete baas). Denk eens goed na over dit principe en probeer die lijn eens door te trekken…
[whitespace height=”30″]

By | 2014-03-25T09:35:57+00:00 januari 19th, 2013|training|0 Comments

About the Author:

Jan van Arkel
Jan van Arkel is aviculturist op het gebied van de grotere ara soorten. Naast het kweken besteedt Jan veel tijd aan de educatie en training, onder andere via de website van Eén-01.nl en lezingen.

Leave A Comment

Nieuwsbrief Eén-01.nl

Als liefhebber of kweker van ara’s houden wij u graag op de hoogte via onze nieuwsbrief. Wij versturen maximaal twee emails per maand.
[mc4wp_form id=”9009″]

error: