Twitter introductie

De activiteit bij het gebruiken van Twitter heet twitteren (ook wel tweeten),  dat kwetteren betekent. Het logo van Twitter is daarom een klein vogeltje. Twitteren komt neer op in real time communiceren via een microweblog op een pc,  mac of gsm, smartphone of andere mobiele apparaten met een internetaansluiting. Door de combinatie van webloggen met instant messaging wordt het soms microblogging genoemd. De basisvraag van de dienst was oorspronkelijk “Wat ben je aan het doen?” en is nu “Wat gebeurt er?”. Iedere twitteraar kan op elk moment van de dag in maximaal 140 tekens vertellen waar hij/zij mee bezig is,  wat hij/zij van plan is of wat hem/haar bezighoudt. Er zijn ook mensen die vooraf aankondigen dat zij bij een evenement aanwezig zijn en met anderen,  al dan niet aanwezig bij het evenement,  willen twitteren.

 

Twitter maakte een enorme groei door, onder meer door de snelle verslaggeving na rampen en andere actualiteiten,  zoals de noodlanding van US Airways-vlucht 1549 in de Hudson, de vliegtuigcrash van Turkish Airlines-vlucht 1951, de ongeregeldheden na de presidentsverkiezingen in Iran in juni 2009 en ook tijdens de schietpartij in het winkelcentrum in Alphen a/d Rijn in 2011. Prominente twitteraars zijn onder meer Barack Obama, Lance Armstrong en in Nederland onder meer Maxime Verhagen, Francisco van Jole en ook Geert Wilders (die Twitter gebruikt als voornaamste medium om te communiceren met de media). Ook Koningin Beatrix twittert sinds kort. In België zijn Kim Clijsters en Yves Leterme bekende twitteraars. In 2009 werd een 73 jaar oude man een regelrechte hit op Twitter doordat zijn zoon zijn dagelijkse gemopper via Twitter met 250.000 belangstellenden deelde (“Shitmydadsays”). Begin 2011 had hij bijna twee miljoen volgers. Sockington is een Amerikaanse kat met een eigen Twitteraccount. De eigenaar plaatst sinds 2007 regelmatig tweets over de belevenissen van het beestje. Vanaf 11 februari volgden meer dan anderhalf miljoen belangstellenden de belevenissen van Sockington. Nederlands pornoactrice Bobbi Eden tweette op 28 juni 2010,  tijdens het wereldkampioenschap voetbal 2010,  dat als Nederland het wk zou winnen,  ze al haar followers orale seks zou geven. Dit zorgde voor een flinke stijging van haar followers…

Op 22 november 2009 werd het woord twitteren door het Genootschap Onze Taal verkozen tot woord van het jaar 2009.

Er doen regelmatig geruchten de ronde dat internetgigant Google of anderen de dienst Twitter zouden willen kopen. De interesse van Google is gelegen in het feit dat de zoekmachine van Twitter resultaten toont van het heden in tegenstelling tot de zoekresultaten van Google die altijd geïndexeerde resultaten toont met enige vertraging. Tijdens de hierboven al genoemde gebeurtenissen in de Hudson, in Mumbai en in Iran bleek Twitter de eerste nieuwsbron en Google zou als primaire informatieleverancier graag dergelijke informatie als eerste kunnen presenteren en kunnen benutten.

 

Eén-01.nl en Twitter

Wij vinden het leuk als u ons gaat ‘volgen’ op Twitter (overigens beloven wij u uitsluitend leuke vogelnieuwtjes en informatie, niets meer en niets minder). Dit is een mooi moment om Twitteraar te worden. U gaat als volgt te werk:

Stap 1: ga naar onze thuis pagina op onze website. Klik daar op het Twitter icoon:

 

 

Stap 2: u wordt nu omgeleid naar de website van Twitter. Daar moet u een account aanmaken:

 

 

Stap 3: U kunt nu op de Twitter site onze berichten lezen. Natuurlijk is het handiger om een echt Twitter pakket op uw computer of smartphone te zetten.

 

 

Stap 4: Geintje… er is geen stap 4, u bent er al! Have fun, veel internationale kwekers zijn u al voorgegaan…