Op 22 oktober vond de jaarlijkse bijeenkomst van het Fonds für Bedrohte Papageien plaats in het vogelpark Marlow in Duitsland. Enkele maanden zijn wij door de organisatie uitgenodigd voor het geven van een lezing over onze ervaringen met het kweken van Ara’s. Natuurlijk voelden wij ons vereerd met deze kans om voor de ‘crème de la crème’ op vogelgebied uit Duitsland een lezing te mogen geven! Bovendien was het ook weer een leuk weerzien met oude bekenden en een uitgelezen kans om nieuwe contacten op te doen. Omdat we maar op vijf minuten van de Duitse grens wonen, oriënteren wij ons toch al vaak op Duitsland. Maar verkijk je niet op de afstand naar Barlow, toch zo’n 6.5 uur enkele reis…

Natuurlijk draait het in dit weekend in Marlow om de sponsorgelden die opgehaald kunnen worden. Hiermee kan het Fonds dan wereldwijd de nodige interessante projecten draaien. Meer info vind je op de site van het Fonds: http://www.papageienfonds.de. Hier komt binnenkort ook een verslag van het weekend in Barlow.

Hieronder de recentie van Thiely de Moor:

Adreas Bigge en Rene Wüst begroeten de mensen die gekomen waren en bedankten iedereen.Ook zij maakte de opmerking dat de afstand ver was, maar dat echte vogelliefhebbers de afstand graag nemen voor een dag als deze.

Matthias Haase Curator van Vogelpark Marlow, opende met de eerste lezing over het ontstaan van het Vo